Dolandırıcılık olayını 'güven timleri' engelledi

Malatya'da bir kişiyi arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan şahsın verdiği hesaba yatırılmak istenen 2 bin 500 TL para, bankada vatandaşın tedirginliğini fark eden emniyetin oluşturduğu 'güven timleri'nin devreye girmesiyle son anda engellendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, cep telefonundan E.A. adlı vatandaşı arayan faili meçhul dolandırıcı, kendisini başkomiser olarak tanıtarak, "Nüfus cüzdanını kaybettin mi? Nüfus cüzdanı fotokopisini bir yere verdin mi" sorularını yöneltti. E.A.'nın, "Evet bazı yerlere nüfuz cüzdanı fotokopisini vermiştim" demesi üzerine, faili meçhul sahte başkomiser, "Sizin nüfus cüzdanı fotokopisi terör örgütünün eline geçmiş. Terör örgütü mensupları tarafından sizin adınıza kredi kartı çıkartarak harcama yapıldığını tespit ettik. Onları yakalayabilmemiz için 2 bin 500 TL para göndermeniz gerekiyor. Parayı gönderir göndermez bu şahısları hemen yakalayacağız" dedi.

Bunun üzerine harekete geçen E.A., bir banka şubesine giderek hesabındaki 2 bin 500 TL'yi çekerek, başka bir bankanın şubesine gidip sahte başkomiserin verdiği hesaba yatırmak istedi. O esnada bankada bulunan sivil emniyet güven timi polisleri, vatandaşın tedirginliğinden şüphelendi. E.A.'nın yanına yaklaşan polisler, bir sıkıntısı olup olmadığını sordu. E.A. da başından geçen telefon olayını anlatınca, ekipler şahsı bankadan çıkartarak, hiçbir emniyet mensubunun soruşturma yapmak için vatandaştan para isteyemeyeceğini, böyle bir durumun olamayacağını ve kesinlikle para yatırmamasını, aksi halde parasını dolandırıcılara kaptıracağını söyledi. Bunun üzerine ikna olan E.A. parasını yatırmaktan vazgeçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber